Mackovský masopustní rej

02.03.2015 10:47

Na svátek svatého Valentýna se v  kulturním sále restaurace U Boudů sešly děti z celých Kolovrat. RC Macek zde totiž pořádalo tradiční karnevalové veselí. A tentokrát navíc okořeněné právě Valentýnem.


Hned u vchodu na děti čekaly výtvarné dílničky, kde si malí i velcí mohli vyrobit nějaký ten dáreček pro toho, koho mají rádi. A tak šikovné ručky vyráběly kytičky z papíru, korálky ze slánek nebo srdíčka na drátkách. Na děti čekala i řada soutěží. Musely přejít přes potok plný dravých ryb, zdolat překážkovou dráhu s kuličkou na břichu jako neblaze známý brouk hovnivál, namalovat obrázek po slepu nebo sníst bez pomoci rukou piškot ze stolu. Legrace to byla náramná, zvlášť když děti plnily úkoly ve svých maskách. Takové princezna s vlečkou měly na překážkové dráze co dělat, aby ji zvládly...


Za splnění všech úkolů dostaly holčičky překrásné čelenky do vlasů a kluci autíčkové knoflíky, všichni pak časopisy. Následovala tombola, tanec, cvičeníčko v maskách a na závěr volba nejlepší masky. Porota ale moudře a spravedlivě rozhodla, všechny masky jsou naprosto úžasné! Proto dáreček dostal každý, kdo přišel v převleku. Akci podpořila městská část Praha Kolovraty.