Výlet Mirakulum (Milovice) 4. říjen 2014

17.08.2014 16:19

 

Termín: sobota 4. října 2014

 

Organizátor: RC MACEK, kontakt Petra Schoulová   (608 545 439)
Přihlášky: přihlášky zasílejte na e-mail  vylet-macek@seznam.cz nebo použijte 
on-line formulář (seznam osob, kontaktní údaje) do 25.9.2014
Záloha: zálohu ve výši 50% ceny zasílejte na účet 6566092001/5500 pod VS 140006 (do zprávy pro příjemce uveďte svoje jméno) do 25.9.2014
Doprava: autobus
Účast: výlet je možný pro děti do 15 let pouze za doprovodu zákonných zástupců

 

Cena:  270,- Kč  (245,- Kč - sleva pro členy RC MACEK cca 10%) - cena zahrnuje dopravu autobusem, vstup do centra Mirakulum, bonusově vstup a prohlídku tankodromu Milovice / cena nezahrnuje oběd 

Pojištění: všichni účastníci výletu jsou úrazově pojištěni
 

Trasa:

  • odjezd      9.00  KD U Boudů 
  • Milovice   10.00 – 17.00 Mirakulum
  • příjezd      cca 18.00 KD U Boudů

 

Doporučení:

  • doporučujeme s sebou piknikovou deku a případně další drobnou výbavu pro vaši pohodu
  • do autobusu není možné brát dětské kočárky a podobně rozměrná zavazadla (pokud si nejste jisti, raději prosím konzultujte s organizátory)
  • vzhledem k akci "Den s Tankodromem aneb 2 areály za 1 cenu!" je účast vhodná i pro tatínky

 

Mirakulum

Nepřehlédnutelnou dominantou Mirakula je dřevěný hrad, který se promítl i do loga našeho parku. Připravte se na to, že vaši potomci budou překonávat až desetimetrové výškové rozdíly, visuté mostky, skluzavky, rozhledny…
Z jedné strany fantaskního hradu z akátového dřeva se nachází nádvoří jako stvořené pro rytířské souboje a jiné společenské akce. Z druhé strany můžete využít stinného posezení u masivních stolů – třeba při dobré jídle a pití z nedaleké restaurace a grilu.
Přímo pod hradem se vinou desítky metrů podzemních chodeb, jež skýtají opravdu adrenalinové zážitky. Pro malé i velké průzkumníky doporučejeme čelovky.
Kromě prostoru pro hry hrad nabízí také atrakce vyžadující trochu pohybu a odvahy. Doporučujeme zejména propadliště na principu střídajících se lanových výpletů nebo přes 12 metrů dlouhou a opravdu rychlou skluzavku.
Obdivovali jste v zoo atrakce, po nichž se prohánějí opičky? Tak podobnou rozpustilost můžete svým dětem dopřát i na lanovém centru. Dost pravděpodobně v jednom z největších v České republice! V parku jej najdete mezi Výtvarnými dílničkami a lesní naučnou stezkou.
Na akátových konstrukcích, od 60 centimetrů po 4,5 metru nad zemí, jsme zavěsili lana, dřevěné překážky, prolézačky, síťové chodby, visuté mostky a lávky. Jde o plně certifikovanou atrakci, na jejíchž částech si děti užijí dostatek adrenalinu a zábavy, ale budou se muset prokázat i jistou dávkou motorických schopností.
Vy jako rodiče budete mít vše pod kontrolou. Stejně jako na dalších místech parku jsou i zde připravené zastíněné lavičky nebo plácky pro rozložení dek. Ale jak ukazuje praxe, většina dospělých neodolá a jde se prohánět se svými ratolestmi.
Ještě v průběhu sezony 2013 bude zasíťovaná lanová dráha protažena na vysoký tobogán, projde objektem dílniček a bude zakončena v korunách vzrostlých stromů!
V blízkosti lanového centra najdete i delší z našich lanovek - tu jízdu si nesmíte nechat ujít...
Jedinečná atrakce pro malé i velké! Větší z našich trampolín má rozměry 25 x 13 metrů a zaručeně na ní své dítě či děti najdete, jakmile vstoupíte do našeho parku...
Velká trampolína se totiž nachází v blízkosti hlavního vstupu, menší druhá v části zasvěcené hlavně menším a nejmenším dětem - v tzv. zemi prasátka Pigyho. U této menší trampolíny velmi prosíme, aby byla respektována povolená výška řádících děcek. Předejdeme tím možným srážkám juniorů s prcky...
Vstup na obé trampolíny (zejména tu větší) je možný pouze bez bot. Opět - hlavně z důvodu bezpečnosti, protože výskoky mohou být věru značné -) Kolem trampolíny je dostatek laviček, abyste měli své děti stále na očích.
Není třeba pochybovat, jaké místo budou děti vyhledávat nejčastěji… Jde o naše mini zoo umístěné v zadní části Mirakula.
Pro zhruba dvacetihlavé stádo mini oslíků, holandských mini koz a Quessanských ovcí jsme vybudovali nádhernou dřevěnou „vesničku“, která je na dvou místech prostupná a umožní vám dostat se do těsného kontaktu se zvířaty.
"Černým koněm" zábavy celého parku je více než půl kilometru podzemních chodeb, které se splétají pod centrální částí Mirakula. Ztrácet se a nechat se objevovat? Pro děti dle všeho zábava dneška...
Do podzemních chodeb, které tvoří samostatné okruhy, můžete vstoupit na třech místech.
Nejvíce adrenalinu zažijete ve dvou podlažích chodeb kolem gaudíovského objektu poblíž amfiteátru. Jejich délka je zhruba 200 metrů.
I když chodby zaručují zábavu, velmi prosíme, abyste v rámci možností své děti doprovázeli. A především: nezapomeňte doma čelovky, baterky a další svítidla!
Už jste svým potomkům četli příběh o Ariadnině niti, která pomohla Théseovi ze složitého labyrintu? Vězte, že přes kilometr cestiček v nápaditém bludišti jsme pro vás připravili i v Mirakulu.
Bludiště tvoří kultivované habry zasazené v roce 2012. Ideální podmínky pro ztracení tak bludiště nabídne na jaře 2014. Už nyní se ale děti náramně baví hledáním těch správných cest do srdce bludiště a zpět...
Pozor! O dětech budete mít přehled díky vyvýšeným místům - rozhlednám.
Lesní naučná stezka má rozlohu 4 hektary a je speciálně určena pro základní a mateřské školy. Návštěvu majestátného a druhově nesmírně pestrého lesa můžete spojit s environmentální výchovou a přírodopisem.
Najdete zde naučné, informativní panely i praktické ukázky lesnických prací. Garantem projektu jsou Ing. Dagmar Kozlová, jedna z předních odbornic na lesní pedagogiku a lesní školky, a zkušení lesníci z Vojenských lesů a statků.
Jednotlivé prvky stezky umožní dětem propojit teoretické vědomosti ze školy s praxí. Všechny prvky si děti mohou vyzkoušet, osahat a sami objevit konkrétní poznatek. A nadto si odnést, bohužel pro leckteré děti již ojedinělý, zážitek z těsného kontaktu s přírodou, florou i faunou.
Z výšky bezmála 5 metrů až do podzemních chodeb. Tak by se dal popsat zážitek, který vás čeká na těchto atrakcích.
Dva nové tobogany (jeden pro Mirakulum pořídila Česká pojišťovna a.s. - děkujeme!) budou v průběhu června 2013 osazeny ve střední části parku. Nabídnou fantastický "sešup" z vysokých věží s možností pokračování až do podzemí.
Věže jsou totiž volně propojeny s podzemními chodbami a park tak lze prozkoumat téměř ze všech stran a úhlů -) Nástupy do toboganů jsou zasíťované (vertikálně i horizontálně) a nehrozí proto žádný pád. Podzemní chodby kolem toboganů jsou dlouhé bezmála 100 metrů a ústí například i do koutku s táborovými ohni.
A komu by se nechtělo po toboganu dolů, může se skrze lanové visuté cesty projít několik desítek metrů nad parkem.
Stejně jako v podzemí na hradě nebo u "Gaudího" prosíme o zvýšenou opatrnost a dohled nad dětmi.
 

Park Mirakulum se rozrůstá každým rokem: co do velikosti i nových atrakcí.

V roce 2013 jsme pro vás například zprovoznili následující lákadla:

  • lesní naučnou stezku, tzv. lesní nauku se živými zvířaty
  • nové věže s významným rozšířením lanového centra
  • terasovité zahrady s nádhernými místy pro rodinné piknikování
  • nové podzemní chodby
  • nádherně výtvarně řešenou i vybavenou Zemi prasátka Pigyho - zónu po nejmenší návštěvníky (ve spolupráci s naším partnerem Pigy.cz)
  • nové 3 hektary louky ideální pro velké akce pro školy nebo firmy, která slouží i jako záložní parkoviště

A na co se můžete těšit v roce 2014/2015? Vezmeme to postupně, i když termíny jsou orientační...

  • hned zkraje nové sezony v Mirakulu najdete novou velkou trampolínu
  • od dubna rovněž funguje nové lesní hřiště a rozšířenou lesní naučnou stezku s výběhy pro zvířata
  • v parku najdete i mnohem více toalet a umyvadel
  • máme dva nové tobogany a další klouzačky a houpačky
  • otevřeli jsme pikniková místa a plácky pro grilování
  • zvýšili jsme (a průběžně dále budeme posilovat) počty občerstvení: hned u vstupu půjde o dětské městečko s místy na sezení i hru, nově v parku najdete pizzerii, cukrárnu s kavárnou nebo další stánky s pestrou nabídkou teplých jídel i studeného buffetu
  • ještě během prázdnin by mělo dojít ke slavnostnímu zprovoznění unikátní 2 km dlouhé úzkokolejné dráhy, jež spojí Mirakulum se sousedním Tankodromem; těšte se na nádherné mašiny i vagony!
  • zřejmě až v sezoně 2015 otevřeme 1. i 2. etapu vodního světa s brouzdališti, lagunami, vodotrysky a dalšími úchvatnými prvky nejen pro horké počasí
  • na sezonu 2015 chystáme otevření nového návštěvnického centra s prodejnou upomínkových předmětů a další nabídkou
  • průběžně dále rozšiřujeme lesní naučnou stezku
  • chystáme i další překvapení v Dílničkách a nejen v nich...