Masopustní rej masek 2011

04.01.2012 08:08

 

Masopustní rej masek stmelil děti i rodiče

„Masopust držíme, nic se nevadíme pospolu. Proč bychom se hádali, když jsme se tak shledali po znovu?“ Pod tímto mottem pořádalo ve čtvrtek 3. března rodinné centrum v sále Kulturní domu U Boudů Masopustní rej masek.

Měli jsme trochu obavy, zda v čase odjezdů na hory, chřipek a neštovic vůbec někdo přijde, ale již krátce po deváté se začali nesměle trousit první trpaslíci, princezny, piráti, muchomůrky, hasiči a další krásné pestré masky a s nimi dobře naladěné maminky, babičky, dokonce i několik tatínků. Pro malé i větší děti připravily naše maminky bohatý program. Z výtvarných dílniček si každý malý účastník odnesl několik vlastnoručních „karnevalových“ výrobků – masky, škrabošky, čelenky nebo čepičky. Katka Koudelová s Radankou Sedláčkovou zahrály pohádku O Koblížkovi, po níž na děti i dospělé čekalo příjemné překvapení: pohádková babička s dědečkem jim nechali také pár koblížků - dostalo se na všechny.

Po svačince si děti zacvičily a zaběhaly s Monikou Císařovou a na závěr si zazpívaly lidové a pohádkové písničky – kromě kytary Jitky Sitné zněly sálem doprovodné nástroje v rukou malých hudebníků. Všechny masky dostaly za odměnu medaile a perníčky ve tvaru kočiček a odcházely spokojené, s úsměvem na rtech.

Milena Dundrová