Drakiáda 2008

02.11.2011 18:59

 

V neděli 5. října se v Kolovratech na benické cestě v odpoledních hodinách konala již potřetí akce Pouštění draků. Akci pořádalo pro děti a jejich rodiče Mateřské centrum Kolovraty – MACEK. Po cestě a na přilehlém poli se pohybovalo velké množství převážně tatínků, nad hlavami přítomných létali draci všech možných barev a provedení a někteří létali opravdu vysoko. Počasí pro tuto akci bylo letos ideální, svítilo sluníčko a ani vítr nezklamal, takže účast byla hojná. Poté, co se „pouštěči“ nabažili leteckých radovánek, následoval táborák na blízkém ohništi. Každý si mohl opéct přinesené buřty, jablka nebo na co měl chuť. Děti se olizovaly až za ušima a opékání dobrůtek prokládaly pobíháním po přilehlém hřišti. Akce se zúčastnilo odhadem 50 – 70 lidí.

Akci pořádalo Mateřské centrum Kolovraty – MACEK., které založila v r. 2004 skupina kolovratských maminek. Zajišťujeme provoz mateřského centra 2x týdně a další pravidelný program (AJ pro děti, AJ pro maminky na mateřské, výtvarku pro děti od 4 let, program pro děti od 3 let bez rodičů). Dále jednorázové akce: 2. listopadu to bude Dýňová slavnost s lampionovým průvodem. Kromě dobrovolníků nám vypomáhá také MČ Praha – Kolovraty (mateřské centrum je v obecních prostorách, dostáváme také granty jako příspěvek na činnost).

 

V neděli 5. října 2008 se koná Pouštění draků a Táborák s Mackem.  Sraz s draky bude v 15 hod. u ohniště na hřišti Nad Vrbami (hřiště s lezeckou stěnou, směrem na Benice a Prknovku) a dále podle šipek, táborák bude od 16 hod. tamtéž. S sebou draka, buřtík na opečení, hezké, ale alespoň trochu větrné počasí. Chléb, kečup, hořčice, jablíčka budou na místě k dispozici.Vstup volný.

(otištěno v Kolovratském měsíčníku)