2009 - Rok pátý

06.11.2011 17:00

Pomozte vytvářet program pro sebe i své děti v kolovratském mateřském centru Macek

Kdo jsme?

Mateřské centrum Kolovraty – MACEK o.s., je organizace, která je postavená na dobrovolné práci maminek a tatínků žijících převážně v Kolovratech. MACEK byl založen na podzim roku 2004 maminkami, které se svými dětmi hledaly prostor pro setkávání. Na začátku jsme se soustřeďovali pouze na děti nejmenší, tedy batolátka a kojence. Postupem času, jak nám děti odrůstají, rozšiřujeme naše aktivity na děti předškolní. Pokud naše nadšení a síla vydrží do dalších let, věřím, že najdeme i aktivity pro děti školou povinné.

Co je naší náplní?

Pro nejmenší děti s rodiči vytváříme dvakrát týdně pravidelné programy, k dispozici je v daný den také herna. Pro předškoláky pořádáme angličtinu a výtvarku (ta je i pro školáky). Jednou týdně organizujeme pro děti od tří let dopoledne bez rodičů. K našim tradičním větším akcím pro veřejnost patří: Podzimní táborák s drakiádou, lampiónový průvod, mikulášská nadílka, masopustní rej masek, vítání jara, rej čarodějnic a dětský koutek na kolovratském dětském dni. Mateřské centrum také spolupracuje s paní Janou Kněžíkovou, která pořádá každé úterní dopoledne ve školní tělocvičně cvičení pro rodiče s dětmi od dvou let. Kromě aktivit pro děti připravuje mateřské centrum také program pro rodiče. V minulosti jsme pořádali například burzu dětského oblečení, kurz vázání dětí v šátku, kurz drátování nebo vázání adventních věnců. Pro nastávající maminky a maminky po porodu nabízí mateřské centrum služby laktační poradkyně Zuzany Ďoubalové. V současnosti chystáme kurz první pomoci zaměřený na děti. V kurzu budou mít frekventanti k dispozici dětské figuríny, a pod vedením zkušeného záchranáře budou moci obnovit a rozšířit své znalosti a dovednosti.

Kde nás najdete?

Mateřské centrum Kolovraty – MACEK o.s. sídlí na Mírové ulici 21/66 ve dvoře komplexu U Boudů. Více se dozvíte na https://www.macek-kolovraty.estranky.cz

Pro koho tu jsme?

Pro všechny rodiče, prarodiče a jejich děti, kteří chtějí aktivně trávit svůj čas. Pokud patříte mezi ně a zatím jste o nás neslyšeli, věřím, že tyto řádky vám napomohou, abyste si k nám našli cestu.

maminky z Macka

(otištěno v Kolovratském zpravodaji 2009/1)